Bucătar (NC 5122.2.1)

COD CURS
- NC 5122.2.1
TIP CURS
- Curs de calificare
DURATA
- 720 de ore, din care 240 de ore teorie şi 480 de ore pregătire practică
CONDIȚII DE ACCES
- Studii – învățământ general obligatoriu
ACTE NECESARE
- Copie carte de identitate
- Copie certificat de naștere
- Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)
- Copie diplomă de studii
- Adeverință medicală “sănătos clinic și psihic” sau copie de pe fișa de aptitudini eliberată de medicina muncii
PREŢ
- 800 lei/persoană (nu se aplică TVA)
*Nu se percep taxe suplimentare de înscriere sau examinare
PREGĂTIRE TEORETICĂ ŞI PRACTICĂ
Teorie
- Comunicare
- Organizare și aprovizionare
- Realizarea preparatelor de bază
- Bucătărie caldă
- Bucătărie rece
Practică
Practica se desfășoară în laboratorul propriu şi în producție în cadrul hotelurilor și restaurantelor cu care Centrul Național de Învățământ Turistic a încheiat convenții de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie.
COMPETENȚE PROFESIONALE DOBÂNDITE
1. Comunicarea la locul de munca
2. Desfasurarea muncii in echipa
3. Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
4. Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
5. Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei
6. Prevenirea poluarii mediului
7. Intocmirea documentelor specifice
8. Pregatirea antreurilor calde si reci
9. Pregatirea fripturilor
10.Pregatirea gustarilor calde si reci
11.Pregatirea mancarilor din carne
12.Pregatirea mancarilor din legume, orez, oua, paste fainoase
13.Pregatirea preparatelor lichide
14.Prepararea dulciurilor (deserturilor)
15.Prepararea fondurilor glace
16.Prepararea mancarilor din peste si fructe de mare
17.Realizarea actiunilor de supervizare si control
18.Realizarea aluaturilor de baza
19.Realizarea salatelor
20.Realizarea sosurilor
EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI
Test scris cu intrebari din modulele de pregatire teoretică.
Proba practică constă în executarea de preparate conform biletelor de examen extrase.
ACREDITARE
Certificat de calificare profesională cu recunoaștere națională și internațională eliberat de Autoritatea Națională a Calificărilor, cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Educației Naționale.
AUTORIZAȚIE
Centrul Național de Învățământ Turistic este autorizat de către Autoritatea Națională a Calificărilor pentru cursul de BUCĂTAR conform autorizației seria B nr. 0011218, eliberată cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Educației Naționale.
Specificații curs
- Lectures 9
- Teste 0
- Duration 8 ore/zi
- Skill level Orice nivel
- Language Română
- Students 0
- Assessments Yes
-
Teorie
Pregătire teoretică
-
Practică
Pregătire practică în laboratorul propriu şi în producție în cadrul hotelurilor și restaurantelor cu care CNIT a incheiat conventii de practica. Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie.
-
Examen