Ospătar / Chelner (NC 5123.2.1)

COD CURS
- NC 5123.2.1
TIP CURS
- Curs de calificare
DURATA
- 720 de ore, din care 240 de ore teorie şi 480 de ore pregătire practică
CONDIȚII DE ACCES
- Studii – învățământ general obligatoriu
ACTE NECESARE
- Copie carte de identitate
- Copie certificat de naștere
- Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)
- Copie diplomă de studii
- Adeverință medicală “sănătos clinic și psihic” sau copie de pe fișa de aptitudini eliberată de medicina muncii
PREŢ
- 650 lei/persoană (nu se aplică TVA)
*Nu se percep taxe suplimentare de înscriere sau examinare
PREGĂTIRE TEORETICĂ ŞI PRACTICĂ
Teorie
- Etica si comunicare profesionala
- Aplicarea conceptelor de baza ale contabilitatii
- Utilizarea metodelor, procedeelor si principiilor contabilitatii
- Asigurarea calitatii in turism si alimentatie
- Organizarea activitatii in unitatile de primire turistica
- Realizarea proceselor de baza in alimentatie
- Pregatirea sortimentului de preparate si bauturi
- Utilizarea sistemelor de servire in restauratie
- Servirea in restauratie
- Organizarea meselor speciale
Practică
Practica in productie se realizează in hoteluri/restaurante cu care Centrul National de Invatamant Turistic a incheiat conventii de practica. Modulul se finalizeaza cu caiet de practica in restaurant.
COMPETENȚE PROFESIONALE DOBÂNDITE
1. Etica si comunicare profesionala
2. Aplicarea conceptelor de baza ale contabilitatii
3. Utilizarea metodelor, procedeelor si principiilor contabilitatii
4. Asigurarea calitatii in turism si alimentatie
5. Organizarea activitatii in unitatile de primire turistica
6. Realizarea proceselor de baza in alimentatie
7. Pregatirea sortimentului de preparate si bauturi
8. Utilizarea sistemelor de servire in restauratie
9. Servirea in restauratie
10.Organizarea meselor speciale
EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI
Test scris cu intrebari din modulele de pregatire teoretică.
Proba practică constă în executarea de preparate conform biletelor de examen extrase.
ACREDITARE
Certificat de calificare profesională cu recunoaștere națională și internațională eliberat de Autoritatea Națională a Calificărilor, cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Educației Naționale.
AUTORIZAȚIE
Centrul Național de Învățământ Turistic este autorizat de către Autoritatea Națională a Calificărilor pentru cursul de OSPATAR (CHELNER) VANZĂTOR IN UNITATI DE ALIMENTATIE conform autorizatiei seria B nr. 0011219, eliberată cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Educației Naționale.
Specificații curs
- Lectures 13
- Teste 0
- Duration 8 ore/zi
- Skill level Orice nivel
- Language Română
- Students 0
- Assessments Yes
-
Teorie
Pregătire teoretică
-
Practică
Pregătirea practică se realizează în hoteluri și restaurante cu care CNIT a încheiat convenții de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în restaurant.
-
Examen